Ніж сантоку за лічені хвилини впорається з філе птиці, овочами, фруктами, м'ясом та рибою – спеціальне лезо легко перерізає невеликі хрящі та кісточки. Матеріал виготовлення – якісна нержавіюча сталь із силіконовим покриттям. Воно не лише надає ножу ефектного зовнішнього вигляду, а й захищає його від ушкоджень, грибків та шкідливих мікроорганізмів. Рукоятка зроблена з щільного, приємного на дотик нейлону, зручна, ергономічна, зі спеціальною" ніжкою", яка не дає забрудненому лезу торкатися робочої поверхні. Ріжуча кромка дуже гостра – ще гостріша, ніж у звичайних ножах (це для того, щоб ніж справлявся з кісточками та хрящами). Ніж можна мити в посудомийній машині, проте не варто застосовувати абразивні миючі засоби, жорсткі губки та щітки, щоб не пошкодити силіконове покриття та ніж прослужив довше.