Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Xiaomi Redmi Note 8 Pro і Xiaomi Redmi Note 8T: огляд – 8 відмінностей

Дата публікації: 01.09.2020 10:58
Дата оновлення: 01.09.2020 10:58

У мобільних рядах Ксіомічергове поповнення: прокачаний Note 8 Pro більш спрощена версія Note 8T. Чи є різниця у зовнішньому вигляді, дисплеях, «начинках» і фотомодулях цих відмінних за вартістю мобільників? Влаштовуємо розбір двох редміків, з оглядом основних відмінностей та пошуком загальних параметрів.

На замітку: Що з 2 брендів краще – смартфони Xiaomi або iPhone

Смартфоны Xiaomi Redmi Note 8 Pro и Xiaomi Redmi Note 8T

Ключові відмінності Xiaomi Redmi Note 8 Pro і Xiaomi Redmi Note 8T

Проведемо паралелі за ідентичними рисами 2-х пристроїв із лінійки Note.

По-перше, у редміків однакова комплектація:

  • прозорі силіконові чохли,
  • блоки з підтримкою швидкого заряду 18 W,
  • скріпка для вилучення сімки,
  • юсбішні шнури Type-C.

По-друге, в обох випадках є чіп НФС. Це означає, що і той, і інший смарт можна використовувати як гаманець при оплаті покупок у точках зі спецтерміналами.

Далі відмінності. Ключове: з назви зрозуміло, що Note – це девайси з великим екраном, Pro – просунута чи професійна версія, T – відноситься до «середнячок».

Важливий момент: в 8Т можна одночасно встановити 2 нано-симки і microSD картку. У Note 8 Pro доведеться жертвувати або однією сімкою, або уникнути розширення вбудованого сховища, т.к. у ньому поєднаний сим-лоток. Обидва варіанти підтримують мікроЦД до 256 гігів.

Також представники «Редмі» відрізняються:

  • кількістю оперативної пам'яті, вбудованої пам'яті,
  • розмірами екранів,
  • потужністю чіпсетів,
  • характеристиками основного фотомодуля і фронталки,
  • ємністю батарей.

Враховуючи все перераховане, цінник моделей відрізняється.

Дізнайтесь докладніше: Як платити смартфоном: 3 системи оплати

Порівняння параметрів

Що ж такого просунута версія смарта може запропонувати користувачам, чого немає у бюджетнішого Ноут 8Т: великий екран, суперпотужний чіпсет, а може, мегакруту камеру? Чим гадати, краще порівняти параметри обох мобільників «Редмі» і наочно подивитися, в чому відмінності.

На замітку: Що краще – смартфони Ксяомі або Хуавей: порівняння топових телефонів за 10 параметрами

Дизайн

Обидва телефони виготовлені з комбінації матеріалів: пластик + скло. Скляні панелі – це передня та задня частина смартів. Захищені надміцним склом Gorilla Glass 5 покоління. Рамка по периметру пластикова, декорована «під метал». Торкатися смартів приємно, вони зручно лежать у долоні.

У характеристиках 8Т зазначено, що на корпус нанесено антибризкове спецпокриття, яке захищає девайс від крапель. Note 8 Pro може «похвалитися» закругленим із чотирьох сторін склом 3Д.

Про випущений у чотирьох класичних кольорах зовнішньої оболонки: біла, зелена, сіра і синя. У 8Т варіантів кольорів на один менше: синій (M1908C3XG), білий, сірий. Цікавий градієнт відтінків – у наявності.

 Цвета корпуса Xiaomi Redmi Note 8 Pro и Xiaomi Redmi Note 8T

Закруглені куточки корпусу-прямокутника, акуратний обтічний дизайн присутній у обох. Єдине, у Ноут 8Т в нижній частині екрана розміщено логотип «Редмі», а в Про-версії такого немає.

У мобільних телефонах по-різному і розміщення блоку з Камерами. Він також знаходиться на задній кришці, але в 8 Pro змістився в центр, а в 8Т знаходиться ближче до краю, з лівого боку.

По елементам корпусу у обох мобільників повний збіг:

  • 3,5 мм роз'єм для приєднання навушників,
  • роз'єм для ЮСБ-заряду,
  • кнопки увімкнення та регулювання гучності,
  • ІЧ-передавач,
  • мікрофони та динамік,
  • слот для сімок,
  • скан відбитків.

Останній розміщений на тильній панелі: по центру – в 8Т; на плашці з камерами (у самому низу) – у Note 8 Pro.

Незважаючи на трохи збільшений дисплей, розміри просунутої версії перевищують" вісімку" T всього на соту частку міліметра. Вага ідентична – 199,8 грамів.

Екран

Обидва Note 8 цілком виправдовують свою назву: мають великі FHD + дисплеї – 6,53" у Pro і 6,3" у" вісімки" з приставкою T. Дозвіл обох – 2340 на 1080 пікс . Матриця IPS.

Экран Xiaomi Redmi Note 8 Pro и Xiaomi Redmi Note 8T

Екрани схожі за кольором, показниками контрастності (1500:1), режимам роботи (денний, нічний, читання). Тільки Про-версія додатково отримала підтримку HDR.

Краплястим вирізом у верхній частині наділені обидва смарта. Ширина рамочок по периметру мінімальна. У Ноут 8T нижня рамка трохи ширша, ніж у Про.

Процесор, пам'ять, внутрішній накопичувач

У цих параметрах вже відчувається явний відрив просунутого Ноут 8, в якому встановлено:

  • потужніший ігровий чіпсет MediaTek Helio G90T,
  • чіпсет з системою рідинного охолодження,
  • відеоприскорювач Mali-G76 MC4.

Це значить, що у 8T НЕ можна «позалипать» в играх

Процессор Xiaomi Redmi Note 8T и Note 8 Pro

. Його ресурсів цілком достатньо для геймплея, серфінгу в мережі, перегляду кіно і видосів, спілкування в месенджерах та ін. Компанія оснастила Редмі Note 8T чіпсетом Snapdragon 665, за графіку відповідає Adreno 610.

Настройки
Note 8T Note 8 Pro
Чіпсет (у ядер/частота) 8/2,0 ГГц 8/2 ядра по 2,05 ГГц +6 по 2,0 ГГц
Оперативна пам'ять (Гб) 3 або 4 6
Вбудоване сховище 32, 64 або 128 64 або128

Камери

Обидва телефони мають квадрокамеру, що складається з 4 об'єктивів. Модулі розташовані вертикально в ряд на задній панелі корпусу.

Основний надчіткий.

  1. Ширококутний на 8 Мпікс (максимальна кількість об'єктів у кадрі).
  2. Двомегапіксельний макро (можна дуже близько фототи об'єкт).
  3. Для портретних знімків на 2 Mpix.

Фотомодулі відрізняються кількістю megapixel в основній камері. У Note 8 Pro – 64 Мп, в 8Т максимальна кількість мегапікселів – 48.

Камеры Xiaomi Redmi Note 8 Pro и Xiaomi Redmi Note 8T

На передній панелі смартів розташувалася фронталка: на 20 Мп у Про-версії і 13 Мп – у простої" вісімки".

Відео обидва мобільники можуть знімати в 4К із частотою 30 к/с. Оптичної стабілізації немає, лише електронна. Передбачена можливість запису уповільнених відеороликів.

Тильна та фронтальна камери упаковані на повну. Тут і ІІ для розпізнавання сцен, і силуетів, і безліч режимів для різноманітної зйомки, і додаткові функції для покращення фото та видосиків.

Цікава стаття: Топ-10 кращих телефонів з можливістю запису відео 4К

Автономність

Смарти відрізняються за об'ємом акумуляторів: на 8Т – 4000 mAh, на 8 Pro – 4500 мАг. Але за рахунок того, що екран останнього трохи більший, потужніший за чіпсет, який вимагає більше живлення. Середній час роботи обох смартів практично ідентичний – два дні. Все залежить від інтенсивності використання мобільного телефону, наприклад, тільки дзвінки, листування в месенджерах або цілий день активного геймінгу.

Аккумуляторы Xiaomi Redmi Note 8 Pro и Xiaomi Redmi Note 8T

Ціна

Вартість відрізняється залежно від вибраного смарта: з максимальною або базовою кількістю оперативної пам'яті. Різниця у ціннику між версіями – близько 1000 грн, між 8Т і 8 Pro ≈ 2000 грн.

Візьміть на замітку: з виходом нових смартів «Редмі» відразу з'являться знижки на попередні моделі.

Якщо у зовнішньому вигляді різниця між смартами не надто помітна, то за продуктивністю та розмірами оперативної пам'яті вперед Виходить Pro-версія. NOTE 8Т може компенсувати недостатні показники в характеристиках бюджетнішим цінником.

Не хочете віддавати більше за ігровий чіпсет MTK, 6 гігів оперативи, збільшена кількість мегапікселів у квадрокамері? Зупиніть вибір на Ноут 8 з приставкою Т. Якщо потрібна професійна версія смарта Редмі з усіма плюшками, що випливають звідси, – беріть просунутий Ноут-вісімку.

Стаття-порівняння: або Ксяомі MI 9t – що краще: 5 порівнянь

Коментарі
Залиште коментар
Категорії