Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд ноутбука MSI GP62M World of Tanks Edition - а ти задрот в танчики?

Дата публікації: 18.07.2017 17:47
Дата оновлення: 18.07.2017 17:47

Дизайн

Тут все брендовані під танки – кришка, внутрішня поверхня. Все просто кричить – танчики, танчики, танчики!

Щоб підключити всю потрібну ігрову периферію, роз'ємів сюди завезли досить. Зліва розмістилися виходи під навушники і мікрофон, два USB 3.0, гігабітний LAN-порт, HDMI і mini-dispaly port – в загальному, і клавіатуру підключіть, і мишку, і ігровий моник. Справа є кардрідер, USB 2.0 і роз'єм для живлення.

Дивно, але ноут досить легкий – я очікувала, що він буде набагато важче. Так що його просто буде взяти з собою, хіба що для перевезення покласти його в сумку, щоб ця шикарна аерографія не подряпати.

У такої легкості ноутбука є логічне пояснення – матеріали корпусу. Кришка тут зроблена з досить тонкого пластику і нічим не посилена, так що мені іноді було страшнувато, що я його зламаю. Якщо натиснути на краю екрану – по ньому підуть хвилі. Так що будьте акуратніше і не жбурляє ноутбуком в нападі люті, навіть якщо остання жива танк супротивників нишком захопив базу або коли вп'яте поспіль не пробилися в НЛД, ну як так-то, а?

Але грубо поводитися з цим ноутом – це просто блюзнірство. Він виглядає нереально круто, навіть якщо ви не особливо заморочені на танках. Але якщо ви таки заморочені – о, ось тоді ви не зможете від нього відірватися.

Крім незабутнього зовнішнього вигляду, цей ноут подарує вам танк ІС-2, 2000. голди і 2 місяці преміум-аккауната. Для цього потрібно всього лише зареєструвати ноут в особистому кабінеті на сайті MSI і потім в потрібному розділі кабінету ввести промокод. Подробиці на сайті компанії – і вперед, трощити ворогів на другому діда!

клавіатура

Над клавіатурою в цьому ноут потрудилася компанія Steelseries. Пам'ятайте, я розповідала, яка класна клава в GS63? Ось тут вона така ж крута, тільки плюс виглядає ще крутіше. Вона ні на міліметр не втоплений в корпус, тому ще більше схожа на контрольну панель космічного корабля, яка виступає прямо із загальної площини.

Клавіатура острівного типу, з такою і набирати текст зручно, і грати чудово. Чи не механіка, так, але відгук дуже чіткий, швидкий, без помилкових натискань або залипання. Плюс за рахунок того, що клава рівна і з приємним софт-тачем, перебирати потрібні зілля в відьмак просто і швидко.

Ще одна приємна для геймерів фішка – перенесена вправо кнопка Виндоуз. Так її нізащо не натиснете в процесі гри. Для перестраховки можна додатково відключати її в ігровому режимі.

Налаштування підсвічування – максимально детальні навіть для самого вибагливого користувача. Мені сподобалася можливість зональної налаштування – наприклад, підібрала собі підсвічуванням під колір малюнка на корпусі. По-моєму, стільненько вийшло!

дисплей

З дисплеєм ситуація неоднозначна – є версія з IPS, є з TN. Обидві модифікації однакового розміру і дозволу, так що не заплутаєшся. Але, як ви розумієте, від типу матриці сильно залежить картинка і ігровий досвід, так що розбираємося.

У мене був саме другий варіант і я зрозуміла, що якось відвикла від TN-ок в оглядових ноутбуках. Безумовно, для цього є свої причини – але це ж ігровий ноут, а значить для нього важливі ті переваги, які дають такі матриці, а саме – швидкий відгук і висока частота оновлення, для плавно картинки і миттєвої зміни кадрів.

Хоча кути огляду по вертикалі виявилися далекі від ідеалу – відтінок сірого змінювався від прохолодного металіка до сонячно-жовтого. Зате, до кутів огляду по горизонталі не причепишся.

Якщо ви загляньте в специфікації, то можете помітити наступне опис дисплея – 94% ntsc wide-view panel. Звучить майже як на клінгонському, так що давайте я поясню. NTSC – це формат відеовещанія і передачі кольору. Відсотки означають точність передачі кольорів з цього формату. Тобто грубо кажучи це можна назвати відео-аналогом стандарту sRGB, за яким міряють правильність передачі кольору фотографій.

Тобто, зазначені цифри говорять про те, що при програванні відео ви отримаєте досить якісне відтворення всіх кольорів, але ось під ретуш фото цей ноут явно не заточений.

продуктивність

Усередині ні багато ні мало – проц Intel Core i7 сьомого покоління. А щоб в танчики fps не опускалося нижче 60 – в ноут встановили відяху NVidia GeForce GTX 1050 Ti. Для жарких екшн-боїв у неї в запасі є 4GB GDDR5 – в танках fps не опускався нижче 60, середнє значення було близько 90 фпс. Але навіщо ж обмежуватися тільки танками? Я поставила улюбленого ведьмачкой як найважчу гру. Результати, звичайно, були набагато скромніші, але цілком непоганими – на ультра отримувала близько 30 фпс, а на середніх – 50-60. Battlefield тримався приблизно на такому ж рівні.

Ноут геймерський, так що і заточене тут все під геймерів. Кулери включають однією кнопкою на корпусі – і заводяться миттєво. Якби це був автомобіль, можна було б говорити про рекордний час розгону з нуля до сотні. У такому режимі Cooler Boost 4 задіюються два вентилятора і 6 теплоотводних трубок, так що ноут остигає досить швидко. Єдине що – в такому режимі здається, що в кімнаті завелося привид з мотором, «дике, але сімпатішное». Загалом, дзижчить він знатно, зате температура не піднімалася вище 50 градусів. Ще зазначу грамотне розташування отворів для виведення гарячого повітря – вони спрямовані тільки тому, а не вниз, тому навіть якщо поставити ноут на диван або подушку – він не почне грітися сильніше.

Для прискорення доступу до збережених даних є функція X Boost. Чесно кажучи, я особливої ​​різниці не помітила – навіть без цього буста дані перекидаються швидко, головне, підключайтеся по USB 3.0 або Type-C.

Також передбачено швидке перемикання режимів потужності – SHIFT. Зроблено все по аналогії з перемиканням передач в автомобілі, навіть значок такий же.

Для налаштування роботи в усіх ноута MSI є окрема утиліта Dragon Center. У ній ви отримуєте доступ до всіх корисним додатків, можете перевірити стан системи і детально налаштувати підсвічування клавіатури. Можна створювати окремі профілями з повним сетом налаштувань. Зручно, наприклад, під різних користувачів або різні сценарії – робочий, ігровий і перегляду відео, наприклад

Додаткових утиліт сюди поставили багато. В першу чергу я люблю програму Nahimic 2. Вона управляє настройками звуку і звуковий орієнтацією гравця в просторі, що дуже важливо у всіх багатокористувацьких іграх, і в танках в тому числі.

Щоб пріоритезувати потоки трафіку є софтіна Killer, яка оптимізує використання інтернету програмами. Так що немає необхідності все згортати і закривати, коли заходиш в гру – досить трохи стримати їх запити.

Якщо ви граєте не тільки в танки і часто використовуєте макроси – ви оціните можливості SteelSeries Engine 3. Навіть якщо немає – там можна знайти багато інших цікавих налаштувань, наприклад, тієї ж підсвічування.

Якщо ви любите все контролювати зі смартфона – тут для вас приготували приємний бонус – той же Dragon center можна контролювати по Wi-Fi зі смартфона.

За автономності ноут не вистачає зірок з неба – отримуємо спокійні 3-4 години без посиленої роботи кулерів та ігор. При більш високих навантаженнях ноут протримається не більше двох годин, а потім вже треба на зарядку. При 20% заряду ноут автоматично переключиться в еко-режим і щосили намагатиметься продовжити час своєї роботи, навіть в інші режими зайти не дасть, поки не підзарядитися.

підсумки

Цей ноутбук безумовно порадує всіх любителів танчиков і своїм шикарним зовнішнім виглядом, і крутий начинкою і досить підйомної як для ігрового ноута ціною. У недоліки йому я можу записати трохи кволу конструкцію екрану, зате в плюси і зручну клавіатуру, і потужну систему охолодження і загальне приємне враження від ігрового процесу.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії