Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Honor 10x Lite: 5 дрібниць, з якими не життя, а масниця

Дата публікації: 14.01.2021 15:54
Дата оновлення: 14.01.2021 15:54

Huawei славляться хорошими процами і класснючая камерами. Він для тих, хто не хоче переплачувати за емблему на пристрої. Мінус один. У цих смартфонів немає Google-сервісів з коробки. Але якщо безконтактна оплата не принципове пунктик для користувача, кращого девайса за свої гроші днем з вогнем не знайти.

обзор Honor 10x Lite

Honor 10x Lite під егідою Хуавей – тому підтвердження. У його конструкції багато крутих дрібниць, які перетворять наше життя в свято. Але є і недоліки, про які не промовчимо. В огляді – характеристики Huawei Honor 10x lite!

Характеристики Honor 10x lite

Lite – алегорія на слово «light», що перекладається як «легкий». Але параметри показують справжню міць. У мобілки акуратненька Фронталки, потужний основний модуль, NFC і велика батарея.

 релиз Honor 10x Lite

По виду нічого екстраординарного – моноблок товщиною в 9,3 мм, з екраном без рамок, Фронталки «бубликом» спереду і квадро- камерою ззаду. Глянсове покриття задньої кришки скользковатую, а ось бічна рамка шорстка. Так що тримати девайс буде зручно. Він в 3 кольорах – чорний, зелений, з лілово-синім градієнтом.

Сканер відбитку пальців на клавіші живлення. Визначає власника за частки секунди.

В тему: iPhone 12: дата виходу, ціна, огляд характеристик

Дата релізу

Новинка побачила світ 29 жовтня 2020 року, але станом на початок січня 2021 поки що недоступний для покупки у офіціалів «в білу» в Україні. Очікується, що до нашої країни смартфон добереться в лютому.

Батарея і зарядка

Батарейка на 000 мАг. При помірному Юзан вистачить на кілька днів роботи. Виробник обіцяє наступне:

  • перегляд відео – 12-14 год .;
  • 3D-ігри з підключенням до інтернету – 7-9 год .;
  • серфінг в інтернеті – 14-16 год.

При стандартному користуванні (1-2 ч. Онлайн, 20-30 хвилин в іграшках, годину розмови через 4G), одного заряду вистачить на 2-3 дні. У комплекті йде швидка зарядка 22.5 Вт, і вона реально блискавична:

  • до 50% – за 32-35 хвилин;
  • до 100% – за 65-75 хвилин.

Заряджаючись, телефон відображає соті частки заряду акумулятора. Мобільний заряджається буквально на очах через USB-C (Huawei перейшли на своїх «середнячків» на цей роз'єм). Фішка USB-C полягає в його універсальності, від нього заряджаються ноутбуки і телефони.

Цифрова безпека: Як додати номер в чорний список в 4 ходи

Камери

Фронтальна камера Хонор 10х Лайт вмонтована в дисплей. Характеристики у неї не самі топові, але все-таки хороші.

  1. Кількість мегапікселів – 8.
  2. Світлочутливість – 2.0.
  3. Розмив фону на задньому плані – присутній.

камеры Honor 10x Lite

А ось огляд камери honor 10x lite порадує своїми практично флагманськими характеристиками:

  1. Основний модуль – 48 Мп з апертурою 1.8.
  2. Шірокоуголка на 120° – 8 Мп зі світлочутливістю 2.4.
  3. Датчик глибини – 2 Мп, f/2.4.
  4. Макрокамера (для зйомки поблизу) – 2 Мп, апертура 2.4.

Запис йде в FullHD і в 4К. Частота зміни кадрів – 30 кадрів за секунду з 4К-форматом, 60 fps з FullHD і HD-форматом.

Нічні зображення деталізовані навіть при слабкому освітленні. Шуми практично відсутні. Просунуті алгоритми обробки фото Huawei в цьому питанні надають неоцінену послугу.

Інтерфейс програми «Камера» класичний для всіх мобільників Honor. Управління інтуїтивно зрозуміле, є PRO-режим з тонким налаштуванням зображення. Доступні опції «Зйомка по усмішці» або «Включення затвора при піднятій руці ».

В тему: Google припиняє підтримку Android для смартфонів Huawei: 5 відповідей на «Що тепер робити?»

Продуктивність

Мобільник працює на Kirin 710А (чіпсет від Huawei). За потужністю він порівнянний з Snapdragon 660 – зірок з неба вистачати не буде, але на роботу з офісними прогами, редагування фото і простий монтаж відео його предостатньо.

  • Вбудована пам'ять – 128 Гб

Досить на величезну галерею фото і велику аудіотеку.

  • Оперативна пам'ять – 4 Гб

Хороший показник для среднебюджетних телефонів, можна відкривати 5-7 програм відразу і мобільник не буде тупити.

  • Можливість розширення основної пам'яті – присутній

Можна використовувати будь-яку microSD-флешку до 512 Гб.

  • Є оптимізатор софта GPU Turbo 3.0 – працює з популярними програмами та іграми

Навіть при солідних навантаженнях телефон не буде «тупити».

Враховуйте, що додатків з Play Market скачати не вийде, так як пристрій не працює з сервісами Google. Переживати особливо через це не варто – більшість важливих пріложух (від соцмереж і банків до редакторів фото і мобільних ігор) є в «магазині» Huawei App Gallery.

Також в мобільнику є NFC – правда через Google Play заплатити за проїзд в метро або покупки в супермаркеті не вийде. Відомо, що сервіс EasyPay в 2020 вирішив запустити підтримку NFC-платежів на телефонах Huawei. Але на момент написання статті система ще не запущена.

Чесне порівняння: Порівняння Honor 10, Honor Play і Honor 8X: 5 особливостей

Дисплей

Екран тут під стать камері – з великим FullHD дозволом, гарною передачею кольору і нічним режимом.

  • Матриця – IPS

При зниженні яскравості НЕ мерехтить – вночі можна сидіти в телефоні і очі не будуть хворіти на ранок.

  • Розмір – 6,67 дюйма

Фактичний стандарт 2020 року – легко споживати контент і зручно листуватися.

  • Дозвіл – за замовчуванням 2400х1800 пікселів, але його можна знизити до 1600 х 720 px

Можна поставити галочку «розумне дозвіл» – тоді телефон сам буде знижувати роздільна здатність в ті моменти, коли воно не буде грати важливою ролі. Це помітно заощадить заряд акумулятора.

  • Максимальна яскравість – 450 ніт

Для роботи на вулиці в яскравий полудень досить, проте перебуваючи під прямими сонячними променями вже доведеться придивлятися.

  • Захист від синього кольору – присутній

Цей режим менше «навантажує» очі ввечері, завдяки чому потім легше заснути.

  • Режим електронної книги – на місці

Включивши його, користувач знижує насиченість градацій сірих градацій, а м'який білий фон схожий на читалки з «е-чорнилом».

дисплей Honor 10x Lite

Крім цього, Honor зберіг можливість «заливки» вирізу фронтальної камери. Ті, кому не подобається «бублик» всередині Безрамковий дисплея, можуть включити заливку. Далі телефон заповнить чорним кольором кілька десятків пікселів зверху, залишивши там тільки системні повідомлення.

Бюджетне «яблуко»: Огляд смартфона Apple iPhone SE 2020: 6 параметрів

Зовнішній вигляд стандартних екранів і меню

Базовий вид вбудованих програм і інтерфейсів в EMUI (ОС на телефонах Huawei) з кожним новим телефоном стає все більш схожий на iOS. Чи вважати це за плюс або мінус – вирішувати тільки користувачеві.

Зате такий телефон буде відмінним «перехідним варіантом». Користувачі Android зможуть звикнути до інтерфейсу а-ля iOS. А ось шанувальники Apple, вирішили «змінити табір», побачать звичні для себе іконки і інтерфейси.

Ціна на Honor 10x lite

Ключове перевага мобільного – його ціна. Поки що він ще не надійшов в офіційний продаж в Україні, тому сказати точну ціну в гривнях неможливо.

цена на Honor 10x Lite

Зарубіжні онлайн-рітейлери дають ціновий діапазон від $ 190 до $ 220. З огляду на коливання курсу валют, в Україні телефон буде коштувати близько 6 500-7 000 грн.

Плати посмішкою: Що таке FacePay і як користуватися послугою «Оплата по обличчю»: 5 рекомендацій

Покращення в порівнянні з попередньою моделлю Honor 9x lite

Якихось кричущих змін між мобілками немає – це поліпшена версія «дідка». Апгрейд «десятки» можна наочно побачити в таблиці:

Що змінилося
Було в 9x lite Стало в 10x lite Чому це добре
Діагональ 6,5 6,67 З'явилося більше місця для створення і перегляду контенту
Батарея і зарядка 3 Щоб 750 мАг і блок на 10 Вт 5000 мАг і швидка зарядка на 22, 5 Вт Заряд тримається довше, а мобілка зарядиться повністю приблизно за годину
Процесор Kirin 710F Kirin 710A Підвищена енергоефективність (телефон буде менше" їсти" заряду при рівних навантаженнях )
Основна камера Було 2 модуля: основний на 48 Мп і датчик глибини Стало 4: основний на 48 Мп, датчик глибини, ширококутний об'єктив і макрокамера Більше фотоможливостей для пейзажів і зйомки дрібних об'єктів
Селфі-камера Була всередині каплеподібного вирізу Стало вирізом «бублик» всередині екрану Фронталки займає ще менше місця на дисплеї

Хонор 10х Лайт – пристрій з топовими характеристиками за свою ціну. Камера хороша, на борту є NFC, екран великий і з якісною картинкою, а батарейка потужна. Єдиний недолік – відсутність Google-сервісів, доступ до більшості з яких через проги від інших розробників. Одна Google-річ, яка залишиться недоступною на невизначений час, – безконтактна оплата. Якщо вийде обходитися без неї, це відмінний девайс середнього класу по хорошому ціннику.

В тему: Xiaomi Mi Note 10: огляд зі 100% об'єктивністю

Коментарі
Залиште коментар
Категорії