Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Любиш кататися, люби і саночки купити: поради щодо вибору санок

Дата публікації: 17.12.2015 15:12
Дата оновлення: 17.12.2015 15:12

Відома народне прислів'я говорить «готуй сани влітку». Це означає, що замислюватися про те, як вибрати санки, має сенс, не чекаючи морозів і снігопадів. Тим більше що асортимент моделей, представлених сучасними виробниками, досить великий і різноманітний. Нижче пропонуємо трохи корисної інформації, яка покликана допомогти вам зробити розумний вибір і придбати виріб, який подарує максимум задоволення вам і вашій дитині.

Вікові особливості моделей

Ключовими критеріями, на які важливо орієнтуватися при виборі санного транспорту, можна назвати його зручність і безпеку. Для цього, знайомлячись з різними варіантами, доцільно, перш за все, враховувати вік дитини та її фізичні можливості. У зв'язку з цим, треба мати на увазі, що:
1. Для карапузів до 3-х років хорошим варіантом буде коляска з полозів або ж модель з ручкою, яка дає можливість контролювати рух на поворотах і не дозволяє виробу перевернутися.
2. Малюкам 3-5 років будуть найбільш зручні стійкі легкі сани з широким відстанню між полозами, низьким сидінням і міцним буксирним шнуром - це дозволить дитині самостійно завозити свій «транспорт» на гірку і безпечно скочуватися з неї.
3. Оптимальним рішенням для школярів стануть санки з знімається спинкою або зовсім без неї, на яких зручно кататися і сидячи, і лежачи.

Сани для самих маленьких обов'язково повинні бути забезпечені високою спинкою, надійними ременями безпеки і зручним місцем для ніжок. Що стосується моделей, призначених для самостійного катання з гори, то від них потрібно бездоганна обтічність форми і відсутність гострих кутів, зазубрин або зайвих деталей, за які дитина може зачепитися під час руху. 

Матеріал виготовлення

Сьогодні на ринку представлена ​​величезна кількість моделей санок, виготовлених з різних матеріалів, в тому числі:

  • металу;
  • дерева;
  • пластика;
  • гуми і плівки ПВХ.

Найбільш простим і звичним варіантом є моделі з металевими полозами і дерев'яним сидінням. Це найміцніші вироби, але їх істотним недоліком є ​​відчутну вагу, який зазвичай коливається в діапазоні 2,5-5 кг. При цьому вироби з трубчастим каркасом є легшими і відмінно ковзають по льоду, але важкі плоскі полози забезпечують саней кращу прохідність по глибокому пухкому снігу.

Дерев'яні моделі, як правило, роблять з берези або бука, після чого лакують і розписують, в результаті чого вироби набувають чудовий зовнішній вигляд. Проте, вся ця краса вимагає особливого ретельного догляду і швидко псується під впливом води і солі. Крім того, подібний транспорт досить важкий і громіздкий.

Будучи найбільш дешевими, сани з пластмаси вирізняються високою стійкістю до ударів і винятковою легкістю, але при цьому вони недовговічні і мають обмежений температурний режим. Вироби не рекомендується використовувати при морозі нижче 20 градусів.

Надувні моделі, так звані санки-ватрушки, виконані з морозостійких синтетичних матеріалів. Вони дуже маневрені, здатні витримувати велику вагу, можуть розвивати високу швидкість, і дуже зручні в зберіганні (надути сани можна прямо на гірці безпосередньо перед використанням). До мінусів надувних санок слід віднести складність гальмування і чутливість до проколів.

Вибирайте сани - і вперед на снігові вершини!

Коментарі
Залиште коментар