Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який телевізор купити: 20 рекомендацій для правильного вибору

Дата публікації: 24.07.2018 11:06
Дата оновлення: 24.07.2018 11:06

Тонкі, яскраві, функціональні – ось вони які, сучасні телевізори. Чіткими і контрастними зображеннями користувачів вже не здивуєш, тому виробники TV щосили змагаються: то ще більше збільшують розмір і роздільну здатність екрана, то додають потужності динамікам. Чи є від цього користь споживачеві і як обрати ідеальний девайс для перегляду кіно? Повний розбір телевізорів від типів приладів до зручності ПК представлений нижче. А купити акційний телевізор можна на сусідній сторінці!

Как выбрать телевизор

Типи телевізорів, матриці та їх особливості

Для початку варто визначитися з видом девайса і матрицею, встановленою в дисплеї. Від цього буде залежати насиченість кольорів, широта кутів огляду, вартість пристрою.

Всього таких різновидів 4 і почати варто з найпоширенішого – LCD, часто іменованого як LED-телевізори. Такі девайси тонкі і легкі, їх можна розміщувати на стіні, економлячи вільний простір в апартаментах. Сучасні ЛСД телевізори використовують світлодіодне (ЛЕД) підсвічування, яке є найбільш популярним на ринку і з часом витіснило інші типи підсвічування. 

Телевизоры с LED и OLED подсветкой

Під час виготовлення екранів застосовується декілька технологій, і перед тим, як вибрати РК-телевізор, варто вивчити їх особливості, щоб зробити це правильно:

  • TN – має кут огляду 90-150 градусів. Час відгуку матриці тут найкращий, а ціна TV з такими екранами – доступна, тому що передача кольорів тут не завжди точна; 
  • IPS – з кутом огляду до 178 градусів і передачею кольорів на вищому рівні, передає повну гаму відтінків;
  • VA/MVA/PVA – мікс попередніх технологій, характеризується широкими кутами огляду 176-178° і швидким відгуком матриці (як в TN). Ще одна перевага – глибокий чорний відтінок;
  • PLS – має велику щільність пікселів в порівнянні з IPS і більш низьке енергоспоживання. PLS є розвитком технології IPS.

Який телевізор краще вибрати і купити із представлених варіантів? В першу чергу це буде залежати від бюджету покупця. Найдоступніший за ціною агрегат – перший за списком, далі йдуть дорожчі девайси

До сучасніших і новіших видів TV відносяться:

  1. OLED телевізори – мають дисплеї на органічних світлодіодах. Їх головні характеристики: висока контрастність, широкі кути огляду, зменшення розмиття під час зображення рухомих об'єктів. У ОЛЕД екранах немає підсвічування, кожен піксель випромінює світіння самостійно, коли на нього подається електрострум. 
  2. QLED – екран з квантовими точками. За характеристиками схожий на попередній тип, але споживає енергії на 30% менше. Дисплеї можна робити не тільки плоскої форми, а й будь-якої іншої (вигнутої, круглої і т.д.). Плюс Quantum Dot – суперчітка передача відтінків внаслідок мінімального внесення спотворень в структуру світла. Нові TV з цією технологією можуть похвалитися яскравістю екрану 1500-2000 ніт, а контраст і глибина картинки залишаться незмінними в умовах будь-якого освітлення. На зображенні відмінно передаються навіть найсвітліші і найтемніші елементи. Також картинка не зміниться, незважаючи на те, під яким кутом на неї дивитися.
  3. SUHD – в перекладі означає супер висока чіткість. Термін був введений брендом LG. SUHD використовується в багатьох новітніх телевізорах LG

Наостанок варто згадати про те, що чекає девайси в недалекому майбутньому – поява гаджетів з новим форм-фактором. Наприклад, гнучкі панелі, які запросто можна скручувати в рулон. Друге – модульні агрегати, в яких користувач зможе змінювати форму і роздільну здатність дисплея, співвідношення сторін. Покупцям можна буде не тільки вибрати телевізор за параметрами, а й попросити згорнути його після покупки, щоб легко донести додому. Поки подібних девайсів немає в продажу, але майбутнє саме за ними.

Читайте також: Який монітор кращий – LCD або LED: 7 нюансів

Роздільна здатність і розмір екрану

Спочатку потрібно з'ясувати для себе, як, яку вибрати діагональ телевізора і куди цей девайс розмістити потім. Щоб не вийшло, що у величезній залі розміщений невеликий агрегат, екран якого не розглянути з дальнього кута.

Разрешение и диагональ екрана телевизора

Визначаємося з розміром дисплея:

Дюймів
Сантиметрів Відстань від глядача до екрану (метр) Куди краще поставити
24 60,96 1,8-2 кухня, дитяча кімната
28-32 71,12-81,28 2,5
40-43 101,6-109 , 22 3 вітальня
49-50 124,46-127 4
55 139 , 7 4,5 конференц-зали, для організації домашнього кінотеатру
     

Найпопулярніші розміри – другий і третій; найчастіше користувачі, які вирішували, як вибрати оптимальні габарити телевізора для залу або спальні, зупиняють вибір на них. 

Далі потрібно визначитися з роздільною здатністю для девайсів:

  1. HD 1366х768 – бюджетний варіант, можна купувати, якщо розміри телевізора 32 дюйма і менше, тому що на великому екрані якість картинки буде не на вищому рівні. Який телевізор купити на кухню? Гаджет з характеристиками екрану HD 1366х768 стане ідеальним придбанням.
  2. FullHD – користується попитом і понині. Показує відео з роздільною здатністю 1920 на 1080 пікселів без спотворення картинки. Оптимально підійде для екранів від 32 дюймів.
  3. 4K/UltraHD – одна з найбільш популярних роздільних здатностей екрана телевізора (для панелей від 43 дюймів). Розміри тут 3840х2160 точок, сторони мають співвідношення 16:9.
  4. 8K – в перерахунку на пікселі це буде 7680 на 4320 пікселів. Телевізори із 8К – недалеке майбутнє ТВ-ринку. Використання таких апаратів доречно більше в комерційних, ніж в домашніх цілях.

Читайте також: ТОП-10 кращих моніторів з роздільною здатністю 4К.

Окремо варто звернути увагу на ще один нюанс у виборі телевізора. В описі товару можна зустріти абревіатури HDR і HDR10. Перша технологія означає більш високий рівень контрастності між темними і світлими тонами і додаткові відтінки червоного, синього і зеленого кольорів на дисплеї. Завдяки цьому зображення набуває дуже реалістичних рис. Формат HDR10 підтримує глибину відтінків 10 біт, що ще більше додає зображенню жвавості і дозволяє з головою зануритися в те, що відбувається на екрані. Стандарт реалізований в апаратах з роздільною здатністю 4К.

Яка роздільна здатність екрана телевізора найкраща? Все залежить від джерела сигналу, наприклад, для кабельного цілком достатньо HD-формату, а для супутникового ТБ, Blu-Ray оптимально підійдуть дисплеї FullHD і 4К.

Корисно дізнатися: Який монітор з IPS матрицею купити: ТОП-10 кращих моделей.

Додаткові можливості

Новітні девайси можуть не тільки відтворювати картинку і показувати кіно, вони мають масу корисних фішок, наприклад, Вай Фай (Wi Fi) або керування голосом. Це все реалізовано в телевізорах з Смарт ТВ – гаджети з доступом в інтернет, тобто можна безпроблемно дивитися на великому екрані ролики з Ютуб, заходити в соціальні мережі. Ще одна можливість – приєднати флешку і переглядати фото. Таким ТВ можна керувати за допомогою мобільного девайса або голосу.

 Телевизоры со смарт-ТВ

Який же обрати і купити смарт-телевізор? Потрібно звернути увагу ще й на Smart-платформу.

Smart-платформа
Особливості
Android TV Багатофункціональність та доступ до можливостей Андроїд-девайсів, наприклад, в Google Play. Платформі віддають перевагу бренди Соні, Філіпс.
Tizen OS Оновлений інтерфейс, розширені можливості керування, можна взаємодіяти з системою «розумного будинку» через пульт. Можна розділяти екран: наприклад, дивитися кіно і спілкуватися з друзями в соціальних мережах. Перевага платформі віддає Самсунг.
WebOS Забезпечує зручний доступ до контенту з інтернету. Панель завдань розміщена в нижній частині дисплея, порядок значків з додатками кожен користувач може змінювати під себе. Список доступних додатків: Ютуб, Netflix, Amazon Instant, Freeview Play, BBC iPlayer і інші. Платформа – основаLG Smart TV.

Ще одна фішка, на яку потрібно звернути увагу під час підбору телевізора – вигнутий екран. Їм властива висока якість зображення, очі охоплюють більшу кількість деталей, картинка стає більш об'ємною. Ці ефекти будуть чітко видно, якщо дивитися кіно 3D формату або грати, але для простих фільмів різниця не особливо помітна. Також варто мати на увазі, що ціна телевізорів з вигнутим екраном в порівнянні з плоскими аналогами мінімум на 20 відсотків вища. 

У виборі ТВ девайсів потрібно ще звернути увагу на зовнішню сторону агрегатів – дротові і бездротові інтерфейси підключення. Для передачі аналогових і цифрових сигналів знадобляться роз'єм DVI і HDMI. Для додаткового підключення акустики – аудіовхід. 

Стаття в тему: ТОП-10 кращих виробників акустичних систем.

Тим, хто планує підключати до ТВ, наприклад, DVD-плеєр, потрібно простежити, щоб у апаратах був роз'єм SCART. USB-порт стане в нагоді для під'єднання флешки, конекту ТВ з іншими мультимедійними гаджетами. Через Bluetooth і в режимі Wi-Fi Direct можна буде контактувати з іншими гаджетами (смартфонами, планшетами). Весь цей набір роз'ємів і режимів – додаткова функціональність ТБ.

Види, зручність і ергономічність пультів ДК різних виробників

Комфорт керування ТВ гаджетами – теж важлива деталь під час вибору. Дистанційні пульти для телевізора відрізняються один від одного залежно від фірми-виробника девайса.

Пульты управления к телевизорам

Найвідоміші торгові марки та ергономічність їх пристроїв:

  • Samsung – новинки від бренду оснащені універсальними пристроями, за допомогою яких можна керувати всіма підключеними приладами, контентом. Пульт автоматично розпізнає підключені гаджети. Є опція голосового керування. Дизайн – строгий і мінімалістичний, лише кілька кнопок. Покриття – тактильно приємне.
  • Sony – телевізори Соні мають в комплекті пульти керування з можливістю перемикати програми і навіть налаштовувати ТВ голосом. Маса пристроїв приблизно 200 грам. Світлі цифри і букви на темному тлі добре видно, кнопки мають відповідні написи.
  • LG – новітні агрегати мають в комплекті універсальний пульт, який відрізняється не тільки обтічною, округлою формою, але і безліччю додаткових опцій: вибір курсором, команди голосом. Дуже зручно.
  • Panasonic – багатокнопкові, довгасті за формою пристосування. Живлення стандартне – від батарейок. З новенького є сенсорні пульти з голосовим набором. У кнопкових пристосуваннях дуже багато додаткових клавіш, знадобиться час, щоб вивчити їх призначення.

Загальні рекомендації щодо того, як підібрати пульт ДК до телевізора: необхідно оцінити зовнішній вигляд і практичність, можливість автоматизації процесу керування, ширину діапазону дії (щоб не довелося щоразу підходити до ТБ на певну відстань).

Який телевізор купити?

Какой телевизор купить

Головні поради щодо вибору ТВ:

  • Визначити бюджет – за вельми доступну ціну можна придбати девайс з базовими характеристиками, яких цілком достатньо, щоб просто дивитися кіно. Охочим користуватися додатковими благами, наприклад, доступом в інтернет, доведеться розщедритися.
  • Визначитися з габаритами – величезна панель навряд чи буде доречно виглядати в невеликій вітальні. Також варто заздалегідь продумати спосіб кріплення приладу – на стіні чи на тумбі, підготувати для цього місце і придбати, наприклад, кронштейни
  • Діагональ екрану – варто враховувати відстань від екрана до глядача і порівняти цю довжину з габаритами кімнати.

Тим, хто планує використовувати ТВ для підключення різних медіапристроїв, варто подбати про наявність в приладі великої кількості різноманітних портів. Для того, щоб визначитися з типом матриці екрана, потрібно або відвідати магазин особисто і порівняти різні дисплеї, або подивитися відеовідгуки на просторах інтернету. Це буде наочно і покупець точно зрозуміє, який телевізор йому до душі.

Коментарі
Залиште коментар