Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати культиватор

Дата публікації: 24.11.2015 13:36
Дата оновлення: 24.11.2015 13:36

Ручні і моторизовані культиватори

Все культиватори можна розділити на дві основні групи:
1. Ручні.
2. Моторизовані.

Ручні культиватори використовуються на невеликих ділянках близько заміського будинку або на дачі. Вони виручають при необхідності розпушування землі і викорчовування коріння в важкодоступних місцях, на вузьких алеях, квітучих клумбах.

Якщо ж вам необхідно обробити досить великий пласт землі, то тут не обійтися без моторизованої техніки. Вона дозволить зорати ділянку швидко і якісно, з найменшими витратами фізичної сили.

Види моторів

Щоб розібратися, як вибрати культиватор, оснащений мотором, необхідно ознайомитися з існуючими на ринку модифікаціями даного виду апаратури. Ви можете вибрати один з трьох варіантів двигунів:
1. Електричний – встановлюється в легких моделях, призначених для нетривалих робіт середньої інтенсивності. Зручно використовувати біля будинку при наявності джерела електроживлення. Електричні культиватори прості в обслуговуванні і роботі. Вони не призначені для обробки масштабних угідь, бояться вологи.
2. Бензиновий – оптимальний вибір для середнього за площею городу чи присадибної наділу землі. Бувають двотактними (більш гучні, вимагають додавання масла, але коштують недорого) і четирехтактнимі (працюють тихо, більш екологічні, але коштують дорожче).
3. Дизельний – добре зарекомендував себе в роботі на великих земельних ділянках, полях, фермерських угіддях. Витримує значні навантаження і тривалий час безперервної експлуатації. Досить вимогливий у догляді і обслуговуванні вид двигуна, однак найбільш продуктивний і економічний.

Категорії устаткування

Першорядним показником, на який слід звертати увагу під час вирішення завдання, як вибрати культиватор, є його приналежність до певної вагової Категорії. Вона визначає потужність, габарити і продуктивність ПРИЛАДУ. Залежно від цього можна виділити кілька основних груп культиваторів:

  • суперлегені – важать до 15-20 кг, потужність до 2 л. с., ширина захвату до 30 см, глибина вскопка до 10 см;
  • легкі – важать 20-40 кг, потужність до 4 л. с., ширина захвату до 50 см, глибина вскопка до 20 см;
  • середні – важать 40-60 кг; потужність до 6 л. с., ширина захвату визначається видом плуга, глибина вскопка до 30 см;
  • важкі – важать більше 60 кг, потужність понад 6 л. с., максимальна ширина захвату і глибина вскопка.

Суперлегкий культиватор підійде для жіночої праці, розпушування верхнього шару грунту, позбавлення від поверхневих бур'янів. Можна використовувати в саду і на окремих ділянках присадибного господарства.

Легкі культиватори призначені для обробки просторих городів. Добре справляються із завданням розпушування грунту, але їх потужності не вистачає для глибокої нарізки ґрунтових шарів.

Середні по вазі культиватори придатні для експлуатації на великих ділянках, можуть доповнюватися різними змінними насадками для збільшення ефективності процедур по обробці грунту.

Важка техніка застосовується для оранки полів і великих за площею земельних ділянок. Оснащується продуктивними моторами. Без проблем справляється з важкими завданнями, щільною і кам'янистим ґрунтом.

Придбати необхідне обладнання для обробки садів і городів, полів і фермерських угідь ви зможете на сайті компанії MOYO. Наші експерти допоможуть вам визначитися з необхідним типом обладнання і вибрати відповідну модель.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії