Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати чайник

Дата публікації: 20.12.2015 09:53
Дата оновлення: 20.12.2015 09:53

Сучасний асортимент подібної посуду приголомшує своєю кількістю і модельним різноманітністю. Розглянемо, які аспекти необхідно врахувати для того, щоб куплений чайник був максимально зручним у використанні і ідеально вписався в ваш побут.

Плита або електрику: що віддати перевагу?

При всьому багатстві вибору модифікацій на сьогоднішній день існують два основних види чайників: одні необхідно гріти на плиті, інші ж працюють від електрики. Традиційні моделі для плити можуть підігріватися на газовій або електричній комфорками. Як правило, вони представляють собою ємність з носиком, ручкою і кришкою, виконану з:
нержавіючої сталі;

  • алюмінію;
  • емальованого металу;
  • термостійкого скла.

Найбільш популярними є чайники з нержавійки, оскільки вони досить довговічні, не вступають ні в які хімічні реакції з водою, стійкі до високих температур і невибагливі в догляді. Емальовані зразки дуже вразливі до температурних перепадів, легко пошкоджуються, швидко закінчуватися від вогню і утворюють накип. Крім того, достатньо найменшого відколу емалі – і виріб вже непридатне до використання через небезпеку виділення в воду токсичних речовин. Досить крихкими є і скляні моделі, а алюмінієві чайники можуть насичувати воду солями важких металів.

Експлуатація електричного чайника не пов'язана з перебуванням біля вогню і не вимагає нагріву ззовні, оскільки нагрівальний елемент знаходиться всередині приладу. У цьому сенсі, електроприлад кілька безпечніше наплітного аналога. Проте, через появу накипу на нагрівальному елементі і недотриманні правил використання електрочайника, його термін служби часто поступається в тривалості звичайним моделям для плити. У електрочайнику вода нагрівається в три рази швидше, ніж при споживанні газу, але, треба сказати, недовго утримує високу температуру.

Електрочайники дуже зручні у використанні – для їх увімкнення досить вставити вилку в розетку і натиснути одну кнопку, що під силу навіть дитині, а відключення пристрою відбувається автоматично. Тому подібні моделі будуть особливо зручні в офісі і місцях, де не обладнаний доступ до кухонній плиті. Крім того, виріб приживеться в родині, де особливо цінують швидкість і комфорт. Для тих же, чий стиль життя має на увазі обов'язкове регулярне спілкування з сім'єю і дружні неспішні посиденьки за чашкою чаю, має сенс придбати традиційний чайник.

вибираємо комфорт

Визначаючись з моделлю чайника, варто знати, що деякі вироби можуть запропонувати розширений функціонал, здатний забезпечити вам максимум комфорту. Наприклад, поклавши око на звичайний чайник для підігріву на плиті, має сенс звернути увагу на наявність у нього свистка, який не дасть забути про те, що ви збиралися приготувати чай, і голосно сповістить про закипання води.

Зробивши вибір на користь електричного приладу, ви можете знайти модель, оснащену:

  • терморегулятором – дозволяє виставити необхідну температуру, до якої необхідно нагріти рідину (це зручно, наприклад, для приготування дитячого живлення);
  • таймером – дає можливість програмувати чайник на нагрівання в певний час;
  • функцією тривалого кип'ятіння – забезпечує кип'ятіння води протягом 3-4 хвилин, в результаті чого знищуються всі шкідливі мікроби.

Крім того, деякі електричні зразки можуть бути забезпечені такими корисними і функціональними доповненнями, як індикатор рівня води, фільтр і підсвічування.

Вибирайте чайник і приємного вам чаювання.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії