Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як прати рюкзак у пральній машині — 6 розділів з рекомендаціями

Дата публікації: 08.11.2022 09:40
Дата оновлення: 06.06.2023 10:22

Як не носи, рюкзак все одно забруднюється, з'являються потертості та запах. Своєчасне прання допоможе утримувати його в чистоті. Деколи це клопітно, так що розберемося: чи можна прати рюкзак в машинці або краще все-таки руками.

як прати рюкзак руками

Цікава стаття: Як обрати міський рюкзак: 6 лайфкахів

Чи можна прати рюкзак у пральній машині?

Орієнтуються на матеріал виробу. Якщо з поліестеру, нейлону та бавовни можна прати в машині. Фурнітура ускладнює справу. Якщо на ньому багато заклепок, стразів та інших прикрас, вони можуть ламатися, відклеюватись і втрачати привабливість, тому надійніше буде випрати руками.

Шкіряні рюкзаки та сумки зі вставками не перуть. Так само як і вироби із водовідштовхувальної тканини, оскільки вода вимиває з матеріалу ці властивості.

як чистити рюкзак

Щоб достеменно знати, чи можна прати рюкзак, дивляться на етикетку у внутрішній частині сумки. Орієнтуються на прописані рекомендації. І ось ще кілька порад:

  1. Якщо прання рюкзака у пральній машині дозволене, потрібно дотримуватися рекомендацій з етикетки: тут зазвичай вказано потрібну температуру та оптимальний режим.
  2. Якщо на ярлику зазначено, що занурювати у воду не можна, протирають тканину ганчіркою, змоченою в мильному розчині. Затирають нею особливо забруднені місця.
  3. Коли етикетки немає, проводять пробне чищення на невеликій ділянці всередині та зовні рюкзака.

Важливо: рюкзак прати потрібно окремо від інших речей. Не можна завантажити його в барабан разом з одягом, навіть якщо рюкзак виконаний з такого ж матеріалу. Тому що тканина може линяти, замки робити затяжки, ополіскування не на належному рівні.

Читайте: Яка пральна машинка краще — вертикальна або фронтальна: 5 відмінностей

Підготовка до прання

Насамперед дістають усі речі з рюкзака. Каркас із нього теж дістають. При можливості знімають прикраси, ремені та інші металеві елементи. Якщо цього не зробити, дрібні деталі можуть зламатися, погнутися або, що ще гірше, пошкодити саму машину.

Для ретельного чищення кутів краще використовувати ручний пилотяг. Це допоможе позбутися крихт та пилу, які сховалися в глибині складок. Якщо пилотяга немає, вивертають рюкзак і струшують над відром для сміття. Особливо забруднені ділянки можна протерти вологою ганчірочкою. Якщо нитки стирчать, їх обрізають, щоб не порвався при швидкому обертанні барабана. Перед самим пранням застібають усі кишені та тільки тоді занурюють у пральну машину.

В тему: Ручний пилотяг — як вибрати і як використовувати: 5 переваг та 5 критеріїв вибору

Мийні засоби

Допустимо додавати пральні порошки, якими звикли користуватися. Гель — коли очищають вироби із синтетичних матеріалів, наприклад, поліестеру. Він краще виполіскується. Капсули підійдуть для рюкзака із натуральних матеріалів, наприклад, бавовни. Завдяки відсутності фосфатів у складі прання з ними дозволяє зберегти колір і структуру виробу.

прати рюкзак у машинці з капсулами

Якщо потрібно очистити сильні забруднення, перед пранням замочують рюкзак в мильному теплому розчині на кілька годин. Сильно брудні ділянки перуть руками. Відбілювач та засоби з відбілювачем у складі не додають, вони нерівномірно знебарвлюють матеріал.

До відома: Як користуватися гелем для прання: 3 простих правила

Режим та температура

Прати рюкзак у пральній машині рекомендується за температури не вище 40 градусів. Оптимальний 30-40℃. Занадто гаряча вода «запечатує» бруд, позбутися його буде складніше.

вибрати делікатний режим прання

При пранні в машині бажано виставляти делікатний режим, щоб не нашкодити структурі матеріалу. Після цього можна запустити додаткове полоскання, віджим включати не потрібно. Вода з виробу повинна стекти сама.

Пізнавальна стаття: Як працює пральна машина — пристрій та принцип роботи автомата. 5 основних етапів прання

Як прати шкіряний рюкзак у пральній машині?

Шкіряні вироби не рекомендується прати у машині. Але є винятки. Якщо на ярлику немає жодного слова про заборону, можна завантажувати шкіряний рюкзак в машинку-автомат. Визначають придатність до прання, експериментуючи:

  • Вологим білим рушником протирають приховану ділянку шкіри. Якщо колір не тьмяніє і не сходить, можна прати.
  • Потягнувши за шви, застібки та іншу фурнітуру, визначають міцність виробу.

Далі стандартно: поміщають річ у барабан, додають порошок і включають делікатний режим за низької температури. Щоб усе пройшло успішно, беруть до уваги слушні поради від колишніх господарок. Вони у таблиці:

1.
Мийні засоби Не додають їдкі хімікати та ті, що містять спирт. Такі шкодять шкірі
2. Режим Якщо можливо, перемикають машину на режим малого завантаження, так прання буде дбайливіше
3. Правило однієї речі Прати можна лише один рюкзак. Бажано покласти його в сітчастий мішок, щоб не пошкодити барабан фурнітурою

Рюкзаки зі шкіри очищають в машинці не частіше за пару разів на рік.

У тему: Як очистити лоток для порошку в пральній машині: 5 пунктів до вашої інформації

Як випрати шкільний рюкзак в машинці?

До прання шкільного ранця застосовуються ті самі правила, що й інших виробів.

  1. Дістають із рюкзачка всі речі.
  2. Знімають ремені, ручки.
  3. Попередньо обробляють плями мильним розчином за потреби.
  4. Кладуть рюкзак у спеціальний мішок, так він краще збереже форму.
  5. Додають у лоток машинки порошок і включають режим із температурою не більше 40 ℃.
  6. Сушать природним способом. У сушарці рюкзак не сушать, щоби не деформувався.

Як прати шкільний рюкзак

Випрати рюкзак у пральній машині — нескладно. Щоб довше служив, бажано підтримувати його в чистоті, періодично дезінфікувати та видаляти забруднення при необхідності.

Для батьків школярів: Як вибрати шкільне приладдя: корисні поради

Коментарі
Залиште коментар