Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати процесор для комп'ютера?

Дата публікації: 03.09.2015 00:00
Дата оновлення: 03.09.2015 00:00

Хочете самостійно підібрати відповідний чіп? Шукаєте оптимальну конфігурацію для свого ПК? Не знаєте, яку модель віддати перевагу в кожному конкретному Випадку? Ми допоможемо вам розібратися, як ВИБРАТИпроцесор комп'ютера відповідно до покладених на нього завдань.

Intel або AMD?

Існує два основних бренду комп'ютерних процесорів:

1. Intel.
2. AMD.

Процесори Intel позиціонуються як більш дорогі, але більш швидкі. Вони застосовуються в найбільш потужних комп'ютерах, використовуваних для обробки великих об'ємів даних, архівації масивів і роботи з графікою на високопрофесійному рівні.

Процесори AMD відносяться до більш доступній ціновій категорії. При цьому вони прекрасно справляються з повсякденними завданнями по роботі з документами, пошуком інформації в глобальній мережі інтернет, програмами для спілкування і розваги.

_____2_08

Основні параметри

Щоб правильно відповісти на питання, як вибрати процесор комп'ютера, необхідно ознайомитися з його головними характеристиками. До них відносяться:

1. Кількість ядер. Може становити від 1 до 8 штук в сучасних чіпах. Чим більше ядер – тим більше продуктивність і ціна пристрою.
2. Частота. Також впливає на продуктивність. Може становити 2 ГГц для невимогливих офісних ПК, 3 ГГц для домашніх мультимедійних систем і близько 4ГГц для потужних ігрових систем і професійних платформ.
3. Об'єм кеша. Впливає на швидкість проведених процесором обчислень. Чинить менший вплив на безпосередню ефективність роботи, але при цьому значно збільшує вартість чіпа.
4. Підтримувана оперативна пам'ять. Чи впливає на загальну швидкість роботи системи. Підбирається з урахуванням можливостей материнської плати і необхідності обробки великих потоків даних.

_____3_08

Додаткові характеристики

При порівняльному аналізі різних моделей сучасних процесорів також варто врахувати такі показники, як:

  • технічний процес виготовлення;
  • споживання електрики;
  • виділення тепла;
  • наявність кулера.

Технологічний процес відрізняється тонкістю робіт, що здійснюються при виготовленні Чіпа. Чим він тонше, тим показник менше Іпроцесор А це в свою чергу визначає значення таких характеристик, як енергоспоживання і віддача тепла.

Більш потужні процесори споживають більше електроенергії і сильніше гріються, тому при покупці чіпа необхідно подбати про відповідному охолодженні. Існують версії BOX, що комплектуються кольором, і OEM, що продаються без нього.

_____4_06

Ми пропонуємо нашим покупцям широкий вибір процесорів для всіх комп'ютерних систем. Звертайтеся до фахівців компанії MOYO з будь-якими питаннями – ви отримаєте вичерпні відповіді та грамотну консультацію в індивідуальному порядку.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії