Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати гіроскутер: інструкція з 9 розділів

Дата публікації: 13.03.2019 08:45
Дата оновлення: 13.03.2019 08:45

Гіроскутер – компактний вид електричного транспорту, який славиться екологічністю, тому його популярність не дивує. Але щоб не розчаруватися в придбанні, потрібно зуміти вибрати правильний девайс. Як це зробити, розповість цей гайд.

 гироскутеры

Для чого купується гіроскутер?

Перш, ніж вибрати гіроскутер, варто в першу чергу враховувати призначення пристрою.

Умовно види такого екотранспорта ділять на 4 категорії:

1. Прогулянкові – підійдуть для поїздок на роботу, в магазин.

2. Для екстремальних поїздок – моделі з високою прохідністю і швидкістю, які дозволяють кататися і по плитці або гладкому асфальту, і по грунтовці або гравію.

 езда на гироскутере

3. Професійні – майже те ж саме, що і попередній варіант, правда, акумулятор у таких пристроїв зазвичай більш ємний. Такими гіроскутерамі користуються кур'єри, працівники парковок.

4. Дитячі – аналог прогулянкових моделей з меншими показниками швидкості і вантажопідйомності.

Рада: якщо гіроборд з ручкою – засіб пересування для всієї родини, краще купити девайс з програмованим обмежувачем швидкості. Так дитина зможе покататися безпечно.

Колеса

Один з найважливіших показників, які варто враховувати при виборі «гіроборда з палицею». Всього є три основних критерії, на які потрібно звертати увагу. Вони впливають на прохідність електротранспорту.

  • Розмір. Найбільш поширені варіанти мають діаметром в 6,5/8/10 дюймів. Десятидюймові можуть бути з шиною всередині, тоді як перші два варіанти – немає. Практично всі гаджети з маленькими колесами, представлені в бюджетній та среднеценовой нішах, призначені для поїздок по гладкій поверхні: асфальту, плитці. Такий транспорт можна купити дитині або для поїздок в магазин, офіс.

размер колес гироскутера

  • З шиною або без. Колеса без шин практично неможливо проколоти – це головний плюс таких гіроскутеров. Мінус – будь-який дріб'язок, будь то вібрація або камінчик, водій відчує. Такого типу транспорт не може бути рекомендований для поїздок по бездоріжжю. Надувні колеса гіроскутера можна проколоти, проте амортизація у них краще: можна кататися по бездоріжжю.
  • Максимальний кут підйому поверхні транспорту) – впливає здатність гіроскутера справлятися з перешкодами на дорогах. Для більшості гаджетів з невеликими колесами стандарт – 15 градусів. У більш серйозних моделях з великими колесами цей показник може досягати 30 градусів.

Цікаво: miniLITE відмінний приклад компактного, але при цьому швидкого і маневреного гіроскутера, якому байдуже дорожні нерівності. А все завдяки великим колесам.

Дивіться також: Чим відрізняється гіроскутер від гіроборда: 5 ключових відмінностей

Вага

Деякі вважають, що це не найбільш значимий параметр. Однак якщо екотранспорт розрядиться, доведеться нести його в руках, ну або котити, тримаючи гіроборд за ручку. По сходах затягнути важкий гіроскутер буває непросто. Так що рекомендується все ж враховувати вагу пристрою.

 компактный Segway miniLITE

Виробники випускають гаджети з різними вагою, середній – близько 20 кіло. Як правило, чим важче гіроборд, тим вище його вантажопідйомність, могутніше батарея. Вибирати модель за вагою слід, з огляду на місце зберігання девайса, а також відстані, на які доведеться їздити.

Вантажопідйомність

Стандартний діапазон витривалості гіроскутеров для дорослих варіюється в межах 60-120 кг. У дитячих моделях ця характеристика може відрізнятися.

Рада: всі параметри задовольняють, а дизайн не дуже подобається – НЕ біда. Виробники Випускають різні накладки, на зразок bumper kit Pink, які допоможуть виділити гаджет з натовпу.

Власники гіроскутеров радять вибирати модель «із запасом» вантажопідйомності, на випадок, якщо доведеться перевозити багаж (наприклад, сумку з продуктами). Більш того, чим більша вага витримує екотранспорт, тим довше він проживе за умови, що його господар не стане постійно завантажувати гаджет по максимуму.

Акумулятор

Від ємності батареї залежить тривалість поїздки. Більшість моделей гіробордов з ручкою здатні подолати шлях в 15-20 кілометрів. Вибирати гаджет з більш ємним акумулятором не варто, якщо користувач не планує долати великі відстані: такого показника в основному вистачає, щоб їздити на роботу/в школу і назад. Але все залежить від мети придбання. Якщо власник планує їздити в передмістя на гіроскутере – правильніше купити девайс з більш потужною батареєю.

В тему: головних відмінностей гіроскутеров

Максимальна швидкість

Що стосується максимальної швидкості то тут теж все індивідуально. Не потрібно гнатися за високими показниками, якщо майбутній водій тільки освоює особливості «поведінки» гіроскутера і звикає до керування.

Новачкам: для безпечної їзди на гіроскутере краще запастися аксесуарами на кшталт шолома і наколінників.

Якщо в варіантах для дорослих показник максимальної швидкості може бути 15 км/год або вище, то дитячі моделі не поїдуть швидше 8 км/год, оскільки в цьому випадку питання безпеки стоїть гостріше. Так що правильний вибір швидкості, яку може розвинути девайс, залежить від досвіду водіння.

Ninebot by Segway miniPRO

Наявність сертифіката і гарантійного обслуговування

Якщо необхідної документації на транспортний засіб немає, то краще не ризикувати. Мова не тільки про неприємний шанс викинути гроші на вітер: власник гіроскутера без сертифіката ризикує безпекою, як особистої, так і інших учасників руху.

Дізнайтеся: Яка користь для здоров'я від катання на гіроскутере – 5 цікавих фактів

Зовнішній вигляд

Тут мова йде не про дизайн: про якість гіроборда, оснащеного ручкою, багато що може розповісти його зовнішній вигляд. Тут всього чотири моменти, на які потрібно дивитися при виборі.

Цікаво: деякі варіанти оснащені підсвічуванням, яка управляється зі смартфона.

1. Зазвичай корпусу гіроскутеров роблять із пластику. Потрібно враховувати його товщину, щоб вибрати надійний варіант. Моделі з товщиною покриття 3-4 мм швидко зношуються, так що краще купувати варіант з пластиком товстіший.

2. Якість збірки має бути високим. Перевірити просто: нічого не повинно бовтатися, люфтіть і сильно скрипіти.

IO CHIC FAIRY

3. На самій поверхні пластика щойно купленого транспорту не повинно бути вибоїн, нерівностей і інших дефектів. Арки над колесами не повинні сильно випирати, в іншому випадку кілька зіткнень з перешкодами можуть стати причиною їх пошкодження.

4. Яскравість кольору і чіткість принта теж відображають якість: бляклі кольори, змащений малюнок – погана ознака.

Популярні бренди гіроскутеров

Зараз гіроскутери випускають все, кому не лінь, але часто ноунейм за невисоку ціну, яка так вабить покупців, пропонують варіанти вкрай сумнівної якості. Та й сертифікатів, що підтверджують якість гаджета, більшість таких фірм не дає. Гучне ім'я компанії в цьому випадку можна порівняти з гарантією надійності. У таблиці нижче – пара найпопулярніших виробників і приклади гідних вибору гіроскутеров.

Пригадується: 5 кращих гіроскутеров – який краще вибрати?

 Ninebot by Segway E+

Приклад виробника
Приклад моделі
SEGWAY- виробник, що займається розробкою гіроскутеров з 1999 року. Був викуплений компанією Ninebot в 2015 році (її основний інвестор – Xiaomi). miniPRO - швидкий, стійкий гіроскутер з великими колесами в 10,5" здатний стати кращим вибором користувача, який цінує надійність і багато їздить. Модель з відмінною прохідністю підходить для поїздок по бездоріжжю, дозволяє розігнатися до 18 км/ч. Гаджет здатний проїхати 30 кілометрів на одному заряді.
E + – варіант з великими 12-дюймовими колесами вміє їздити не тільки по асфальту, але і по грунтовці. Це пристрій – один з найшвидших гаджетів, представлених в таблиці: розвиває швидкість в 22 км/ч. Акумулятора гіроскутера вистачає на 20 км.

Корисно: Інструкція по управлінню гіроскутером і гіробордом: 7 важливих правил

Вибрати гіроскутер правильно нескладно, якщо знати, навіщо він потрібен і до чого варто «чіплятися». Так, якщо майбутній власник живе в передмісті і планує часто їздити в місто, йому знадобиться модель з потужним акумулятором: на одному заряді він повинен долати відстань хоча б в одну сторону, а краще – в обидві. Зазвичай пристроїв, чиїх батарей вистачає на 30 кілометрів, досить. Також варто враховувати і прохідність: якщо катати по бездоріжжю, потрібні великі, десяти-, а то і дванадцятидюймові колеса. Для гладкого асфальту вистачить і 6" . Також можна порадити купити гаджет, оснащений підсвічуванням: це підвищить безпеку.


Коментарі
Залиште коментар