Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати дриль: 8 основних критеріїв

Дата публікації: 13.09.2017 13:56
Дата оновлення: 20.02.2023 12:10

Дриль це електричний пристрій, який використовується з метою надання свердлильного наконечника обертальних рухів. Важко знайти інший пристрій, що має таке колосальне значення для будівельних та домашніх робіт, пов'язаних із ремонтом. За його участю будівельники навчилися прорізати пробоїни в матеріалах, закручувати шурупи та шурупи, і навіть готувати суміші будівельного призначення.

Дрель – незаменимый инструмент как для дома, так и для профессиональной стройки

Коли хочете придбати надійний пристрій, але не знаєте, який з них працюватиме продуктивніше, потрібно зрозуміти сутність її технологічних параметрів. І ПЕРШЕ питання, яке задається досвідченим покупцем – якого виду пристрій мені необхідний?

Види дрилів


Дриль – пристрій універсального призначення. Але далеко не всі з них справляються з каменем та залізом. Не всякий дриль підійде для замішування бетону, і лише окремі з них працюватимуть у місцях з обмеженим доступом. І коли ви виконуєте завдання будівельного характеру, дрилів одного виду не вистачить. То який же дриль вибрати для бетону? Яке призначення ненаголошеного дриля, і як його вибрати? Ви вільно знайдете відповіді на них, прочитавши про кожну з категорій докладніше:

Читайте також: ТОП-5 виробників дрилів: яка фірма краща

Бездарний дриль


Коли вас цікавить, який дриль вибрати для свердління бруса, ненаголошений дриль (така, як Makita DP4011 DeWalt DWD014S) – найпростіший пристрій для цих цілей. Крім просвердлювання пробоїн у поверхнях з дерева, він з таким самим успіхом підійде для гіпсокартонних, пластикових та керамічних поверхонь. Потужність таких пристроїв становить 300-600 Вт, що підходить навіть для свердління тонких листів металу. Часто вони оснащуються швидкозатискними або кулачковими затискачами, що дає з великою швидкістю змінювати насадки і виконувати продуктивніше.

Ударний дриль


Який дриль краще вибрати для свердління металу? Запитайте першого професіонала на будівництві, і він вкаже на ударний дриль. Що це таке, повинен розповісти будь-хто, хто хоча б раз просвердлював широкі пробоїни в камені та бетонних стінах. У чому секрет їхньої продуктивності? Він у тому, що крім стандартного обертання патрона, ударний дриль піддається регулярним поворотно-поступальним рухам.

Ударные дрели

Читайте також: ТОП-10 ударних дрилів: огляд

Насправді, не потрібно багато міркувати і над тим, як вибрати дриль-перфоратор. На свердління в ударному режимі здатна більшість інструментів. Але з окремими з них просвердлювати бетон набагато легше. Часто вони мають дві швидкості, які можна без особливих втрат часу перемикати, все залежить виключно від тієї поверхні, з якої йде робота. Саме з ударним типом пристроїв є шанси досягти оптимального режиму обертання.

Дрель кутового типу


Якщо ви шукаєте інструмент, який впевнено функціонуватиме в місцях обмеженої доступності, в цьому допоможе кутовий дриль. Ви дізнаєтесь її за незначними габаритами та характерною формою (у вигляді літери «Г»). Компактні параметри такого пристрою допоможуть всюди, де внутрішній просвіт між матеріалами низький, а доступ до них обмежений.

Дриль-міксер


Якщо ви запитаєте, який дриль вибрати для замішування, досвідчені будівельники спершу порекомендують дриль-міксер. Вони обізнані, що таке дриль-міксер, і наскільки складно зробити розчин необхідної консистенції без його участі. Звичайно, для подібних завдань застосовують інші дрилі. У магазинах продають спеціалізовані насадки-міксери для них, але не варто використовувати пристрій, якщо ви не впевнені у його продуктивності. При неправильних налаштуваннях ви можете як вивести дриль з ладу, так і забруднити патрон (якщо завантажте більше 80% пристрою).

Дрель-миксер

Дрель з функцією шуруповерта


За винятком застосування в просвердлюванні пробоїн, такі пристрої призначені і для закручування шурупів і саморізів. Для виконання подібних завдань вони оснащені спеціалізованим самозатискним патроном та регулятором моменту затягування. Вибір матеріалів – без обмежень, є шуруповерти, що застосовуються для дерева, але можна знайти й ті, що працюють з бетонними Стінами. Найчастіше ці дрилі використовуються для збирання меблів, як у домашньому, так і в заводському середовищі.

Кожен із представлених типів унікальний і пристосований певних завдань. У цій таблиці ви підберете, який саме дриль потрібний вам.

Тип дриля
Бездарний Ударний Кутовий Міксер Шуруповерт
Призначення Свердління отворів у дереві і менш твердих матеріалах Свердління отворів у камені, металі та бетонних конструкціях Свердління отворів у важкодоступних поверхнях Замішування будівельного розчину Закручування шурупів і саморізів
Потужність 300-600 Вт 500-1500 Вт 300-450 Вт 800-1100 Вт 400-1500 Вт
Швидкість обертання 500-4000 об/мин 1000-3200 об/мин 800-2400 об/мин 600-4000 об/мин 750-3200 об/хв


Читайте ще: Що краще вибрати: дриль або шуруповерт для дому: 3 критерії вибору

Потужність дриля


У той момент, коли ви підібрали те, якого типу інструмент підійде для конкретного завдання – саме час подивитися на її технологічні параметри. І основною характеристикою для електродрилі залишається її продуктивність. Цей критерій дає знати не так про продуктивність пристрою, скільки з яким набором матеріалів вона здатна виконувати роботу, і які поверхні просвердлювати.

Более мощные дрели для профессиональных задач

На українському будівельному ринку не складно відшукати як побутові дрилі ( потужністю до 700 Вт, схожі на Bosch PSB 500 RE), так і електродрилі, що виконують роботи з матеріалами ще жорсткіше ( потужністю до 1500 Вт, якBort BSM-900U-Q). Якщо ви не використовуєте поверхні міцніше за дерево або ГІПСОКАРТОНУ – для цього і не підійде пристрій ПОТУЖНІШИЙ 500 Вт. При тому, що саме високопотужні інструменти націлені на отвори великого діаметру.

Частота обертання валу


Гранична швидкість обертання валу електродриля – не менш значущий критерій продуктивності пристрою, ніж потужність. Не потрібно знати, що таке момент, що крутить, дрилі, щоб зрозуміти, що чим більша величина частоти ОБЕРТАННЯ – тим до більших можливостей пристосований Пристрій. Навіть якщо інструмент має низькі показники продуктивності, але його частота ВИЩЕ 3000 Об/хв (Такий, Як BOSCH GSB 19-2 RE), воно виготовляє отвори в найбільш міцних поверхнях.

Коли ви хочете вибрати надійний та продуктивний пристрій, для цього недостатньо знання того, які оберти у дриля. Важливо розуміти, чи є у пристрою опція регулювання частоти руху валу. Чим більше число швидкісних режимів пристрою – тим паче вона універсальна. Адже для вкручування шурупів не ощадливо застосовувати ту ж частоту обертів, що рекомендується для просвердлювання отворів у металі або бетонованих поверхнях.

Читайте також: Як замінити шуруповерт звичайним дрилем: 3 корисні поради

Тип живлення дриля


Електрродрелі пізнішого виробництва можуть працювати як від мережі, так і за допомогою акумуляторів . Мережеві агрегати дешевше, але мають меншу мобільність і чутливість до перепадів в мережі. Інша справа, що функціонують від акумуляторів, здатні не лише функціонувати далеко від джерела електроенергії, але й здатні кілька годин працювати без додаткової зарядки. І на яких за лічені секунди можна змінити акумулятор.

Сетевой или аккумуляторный: какой шуруповерт выбрать?

Вже бажаєте другу альтернативу, але не знаєте, як вибрати акумуляторний дриль? Є ще ряд показників, що впливають на вибір інструмента, що працює на акумуляторах. Найпоширеніші – тип використовуваного акумулятора та його функціональна ємність. Зі збільшенням ємності акумулятора збільшується діапазон робіт і тим більше він зможе пропрацювати до підзарядки.

Тип патрона електродриля


В електродрилях на сучасному ринку застосовуються 3 основних типи патронів:

1. зубчастий абоключовий тут свердлильна насадка встановлюється за участю додаткових ключів. Зазвичай воно кріпиться трьома кулачковими затискачами біля шпинделя і труднощі виникають тільки тоді, коли сам пристрій загубиться;

2. біта: так називають спеціалізовану насадку з шестигранником на одному кінці і шліцем для закріплення – з іншого. Біту встановлюють за допомогою патронної фіксації, і вона витягується практично без зусиль. Завдяки багатому розмаїттю біт, які у наборі з інструментом, одну викрутку рекомендується використовувати одночасно низки операцій і типів шурупів;

3. швидкозатискний патрон: цей режим залишається найбільш популярним для електродрилів. Його відрізняє простота у використанні та значна економія часу при кріпленні та заміні. Пам'ятайте, що його не радять застосовувати для жорстких матеріалів і при високих навантаженнях.

Ключевой патрон – решение для более сложных задач

Якщо ви доглядаєте електродриль для будинку – найкомфортнішим стане опція з швидкозатискним патроном. З ним ви не витрачатимете багато часу на пошук ключа, і навантаження не будуть колосальними. Але якщо ви шукаєте професійний Інструмент, призначений до значних навантажень – зубчастий патрон з цим впорається з великим успіхом.

Читайте також: 4 лайфхака використання дриля не за призначенням

Діаметр свердління


Граничний діаметр свердління – параметр, що показує об'єктивні можливості електродриля. Перед самою покупкою варто зрозуміти, пробоїни якої ширини ви просвердлюватимете і купуватимете такий дриль, який зможе з цим працювати. Якщо ви переборщите з діаметром або потужністю – ви ризикуєте зламати внутрішнє оснащення в перший же день. Коли ви отримуєте домашній інструмент, для цих завдань не потрібен великий свердлильний діаметр (як у Bosch GSB 13 RE). Чого не скажеш про професійні та будівельні роботи, де необхідні потужності набагато вищі.

Можливість фіксації кнопки


Якщо ви Тривалий час працюєте на одній і тій же швидкості, палець може сповзти з кнопки вимикача. Як тільки це відбувається – пристрій зупиняється, і ви ризикуєте втратити не тільки біти, але й весь інструмент. Якщо у дрилі є опція фіксації кнопки вимикача – вона дозволить заощадити сили. Дриль сама підтримуватиме потрібну швидкість, вашим завданням залишається тільки її спрямовувати.

Опція плавного пуску


Коли ви включаєте будь-який електроінструмент, вібрація, що виникає, генерує ривок величезної сили. І цієї сили достатньо, щоб недосвідчений або не міцно схопив пристрій майстер міг випустити його з рук. Багато нещодавно випущених пристроїв вже оснащені опцією «плавного пуску», що здійснює стартовий ривок більш слабким і розміреним. І якщо ви не хочете одного прекрасного дня випустити електрродрель з рук – варто подбати, щоб у ній була ця опція.

Комплектація дриля


Не менш важливе питання в покупці електродриля – що входить у комплектацію моделі. І на користь покупця підшукати інструмент так, щоб потім не потрібно було докуповувати додаткових аксесуарів.

Дрель и комплектующие

Ключовими аксесуарами та комплектуючими для електричного дриля вважаються:

  • додаткова рукоятка, незамінна для зменшення вібрацій при роботі з жорсткішими матеріалами;
  • світлодіодна лампочка для завдань на низько освітленій території;
  • антиблокувальна муфта, що робить двигун стійким до перегорань;
  • тримач на магнітній основі, що дає виграти час у процесі заміни свердла;
  • кейс, що дає безпечно транспортувати та зберігати робоче приладдя;
  • пилозбірник, збирає сміття при роботі з такими матеріалами, як бетон і залізо.

Не можна знайти одну дриль, здатну впоратися з усім спектром робіт вдома й у професійному Середовищі. Окремі пристрої більше підходять для робіт із брусом та меблями, ІНШІ – для закручування шурупів, ТРЕТІ – для замішування бетонованих Сумішей. Тому перш ніж купувати якийсь дриль, потрібно зрозуміти, для яких саме завдань вона призначена. І вже коли ви зупинитеся у виборі типу, із вибором інших параметрів буде легше.

Рекомендоване відео:

Коментарі
Залиште коментар
С
07.06.2018 09:12

Упущен немаловажный аспект: режим работы по времени

П
31.10.2017 10:04

При выборе дрели необходимо использовать весы. Понравившиеся модели необходимо взвесить и купить самую тяжелую по массе устройство. В такой дрели использование пластика и порошковых металлов минимально, следовательно, она прослужит дольше.

Категорії