Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як замінити змішувач на кухні власноруч: 3 кроки

Дата публікації: 14.08.2019 09:40
Дата оновлення: 14.08.2019 09:40

Багато хто боїться самостійно демонтувати старий і встановити НОВИЙзмішувач на кухні. Але якщо детально ознайомитися з процесом заміни, стає зрозуміло, що це – нескладне завдання, яка під силу кожному. Потрібно тільки чітко дотримуватися всіх рекомендацій, і викликати сантехніка не доведеться.

 Установка нового смесителя на кухне

Цікаво дізнатися: З чого складається змішувач для кухні: пристрій 5 різних моделей

Отже, всього три кроки відокремлює кухню від новенького змішувача: вибір крана, підготовка інструментів і, власне, сама заміна. Поїхали!

Вибір крана

Перед тим, як замінити змішувач на кухні, потрібно розумно з точки зору комфорту підійти до покупки нового. Пристрої відрізняються за типом і мають свої особливості конструкції. Сьогодні можна придбати три їх варіанти: з двома вентилями або традиційні (таким є змішувач Neptune Clear Water), компактні важільні з однією ручкою і безконтактні. Останні мають вбудовані сенсори, які працюють на інфрачервоних датчиках, регулюють температуру і натиск води за допомогою спеціальних програм. Щоб збільшити, зменшити струмінь або змінити температурний режим, потрібно кожен раз перепрограмувати змішувач.

 Варианты кранов

Буде корисно дізнатися: Сенсорний змішувач для кухні – відповіді на 2 питання: як працює і як вибрати

Тому на кухнях встановлюють більш прості в управлінні: традиційні двохвентильні або одні важелі екземпляри.

Змішувач

В даному типі пристроїв за перемикання режимів і зміну сили вихідного струменя відповідає один важіль-ручка. Приклад – кухонний змішувач моделі Franke Novara-Plus шторм. Щоб зрозуміти, як замінити кран на кухні, слід ознайомитися з його будовою і принципом функціонування.

 Однорычажный смеситель

Конфігурація такого пристрою включає:

  • ручку керування;
  • вилив, по якому проходить вода;
  • аератор, через який виходить струмінь;
  • картридж, який відповідає на змішання двох різних потоків води: холодної та гарячої.

Вода з-під крана піднімається по шлангах до картриджів, розташованих у межах корпусу, перемішується, і направляється до аератору по вилив. Це – найпростіший принцип регулювання за допомогою однієї ручки. Картридж має дві пластини з кераміки і три отвори внизу. Через два з них здійснюється подача води з водопроводу, а через третю – змішана вода надходить в вилив. У подібних пристроях важлива точність регулювання і високу якість картриджа.

Читайте також: Як поміняти картридж в змішувачі на кухні: 6 кроків

Двохвентильні моделі

Даний вид пристроїв, на зразок МОДЕЛІFranke Neptune Clear WaterВВАЖАЄТЬСЯ класикою. Вони Працюють за рахунок букси, що знаходиться в середині корпусу. Щоб відповісти на питання, як поміняти кран буксу на кухні, потрібно розібратися в його будові.

Двухвентильные модели

Конфігурація пристрою включає:

  • вентилі для керування водою;
  • вилив, по якому переміщається змішана струмінь;
  • аератор, через який виходить струмінь;
  • механізм, що змішує воду (букса), який може бути двох типів – гвинтовим або керамічним.

Винтовой контролює натиск води за рахунок кругових обертів і притиску спеціальної прокладки черв'ячним гвинтом. Для необхідної сили струменя слід провертати вентиль навколо осі на 360 градусів. Другий (керамічний) працює за методом суміщення отворів в дисках з металокераміки. Коли вони не збігаються, вода перестає надходити. Керамічні мають полуповоротний механізм – вентиль включає і перекриває воду, рухаючись на 180 градусів навколо осі.

Що потрібно для роботи: список інструментів

Будь-який ремонт неможливо провести без спеціальних інструментів і матеріалів. Як би не хотілося поміняти змішувач на кухні за допомогою одних плоскогубців – це нерозв'язна задача.

Для заміни будь-якого з вищеописаних кранів потрібно цілий комплект незамінних предметів:

  • гайкові ключі з різними геометричними параметрами;
  • викрутки з відповідними формами і розмірами наконечників;
  • при необхідності – газовий і розвідний ключі;
  • плоскогубці;
  • електрична дриль – якщо потрібно вирізати отвір для крана в раковині.

Набор инструментов для демонтажа старого смесителя на кухне

Ще один важливий момент – довжина шлангів, які входять в комплектацію змішувача начебто Franke Novara-Plus Ваніль з витяжним шлангом. Вони не повинні бути натягнутими або, навпаки, вільно бовтатися після монтажу. Часто виробники поставляють з краном занадто короткі шланги – 30-40 сантиметрів в довжину. Тоді потрібно докупити нові, відповідної довжини.

Також, крім крана і інструментів, для роботи знадобляться:

  • ущільнювачі для герметизації з'єднань і запобігання протікання;
  • силіконовий герметик;
  • ліхтарик для підсвічування;
  • ємність, в яку можна зливати воду;
  • ганчір'я.

Маючи всі необхідні інструменти і допоміжні матеріали, можна приступати до роботи.

Як поміняти змішувач на кухні своїми руками

Відповідь на питання «Як правильно замінити змішувач на кухні своїми руками? », полягає в точному дотриманні послідовності дій. Кожен вид пристроїв має особливості демонтажу і установки. Яка б модель не була обрана, можна ними нехтувати і міняти черговість дій.

Як зняти старий кухонний кран

Перше, що потрібно зробити – перекрити водопровідні труби. Потім відкрити крани, переконатися, що вода більше не надходить, підставити під сифон цебро і приступати до подальших робіт.

Демонтаж виглядає наступним чином:

  1. Розкручування і роз'єднання сифона від чаші раковини.
  2. Процедура відключення шлангів, через які надходить вода від водопроводу.
  3. Витяг раковини з стільниці.
  4. Розкручування елементів кріплення – шайби або шпильок від раковини.

На цій стадії робіт знадобляться відповідні інструменти, ємність для зливу залишків води і ганчір'я.

Збірка нового змішувача

Для того, щоб зрозуміти, як змінити старий кран на кухні і встановити новий, наприклад змішувач Schock Aquaquadro, важливо розібратися в типі його кріплення . Змішувач може закріплюватися за допомогою шпильок або гайок. У першому випадку потрібно надіти кільце-ущільнювач, звільнити шпильки від латунних гайок і вкрутити їх в корпус пристрою. Для цього внизу розташовані два отвори. У другому варіанті в спеціальне поглиблення внизу корпусу крана також надаватися ущільнювач – гумове кільце.

Для правильного складання крана також слід ознайомитися з інструкцією, перевірити комплектацію на наявність необхідних елементів системи.

Установка на мийку

Перед тим, як замінити кран на кухні самостійно, необхідно врахувати особливості його кріплення до раковини. Установка проходить в п'ять етапів, але має істотні відмінності в послідовності дій:

Етапи робіт
Кріплення на гайку Кріплення на шпильки
Етап №1 Нижня виступає частина корпусу з різьбленням поміщається в підготовлений отвір в раковині. Шланги простягаються через отвір мийки, при цьому штуцера повинні перебувати нагорі.
Етап №2 Під мийкою на виступаючу частину крана з різьбленням натягується ущільнювач з гуми. Шланги з'єднуються з краном через штуцери.
Етап №3 Для попередньої фіксації корпусу на різьбу накручується гайка. Корпус поміщається в отвір на раковині.
Етап №4 Грунтовно затягується гайка, остаточно фіксуючи корпус у потрібному положенні. На шпильки з тильного боку мийки протягується ущільнювач в вигляді півмісяця і спеціальна металева скоба.
Етап №5 Черзі – спочатку короткий, потім довгий з'єднуються шланги з корпусом Закручуються латунні гайки на шпильках.

В будь-якому випадку після всіх описаних вище дій раковина монтується на стільницю.

Корисна стаття: правильно розташувати мийку на кухні: 4 варіанти

Підключення шлангів і сифона

Далі приєднуємо шланги до труб: лівий – до гарячої, правий – до холодної. При цьому не можна допускати їх натягу і сильних вигинів – це призводить до зменшення експлуатаційного періоду. Щоб не порушилася герметизацію, не варто віджимати і перекручувати кріплення. Встановлюємо назад під мийку старий або новий сифон. Гофрований шланг приєднуємо до каналізаційної труби. Перевіряємо герметичність і надійність всіх стиків.

 Подключение шлангов и сифона

Може зацікавити: Підводка для змішувача кухні: як вибрати, види + 2 етапи установки

Перевірка працездатності

Щоб перевірити, чи вдалося правильно поміняти змішувач на кухні своїми руками , відновлюємо подачу води. Якщо система працює, наступний крок – виявити місця можливих протікань. Проводимо рукою або сухою ганчіркою по вузлах кріплення. Якщо вони сухі – монтаж вдався. При протіканні слід усунути проблему, злегка підтягнувши з'єднувальні елементи.

У самостійній заміні деяких видів сантехніки, в тому числі крана на кухні, немає нічого страшного. Головне – не панікувати і дотримуватися інструкцій. Процес не залежить від того, хто його робить – професіонал або любитель. Відмінність полягає лише в особливостях монтажу і швидкості установки. Професіонал працює набагато швидше новачка, але досвід приходить з часом.

Коментарі
Залиште коментар