Лезо
Матеріал клинка кухонного ножа Yaxell MON – тришарова нержавіюча сталь із сердечником з VG10, твердістю 61 одиниця за шкалою Роквелла. У виробництві використовується порошкова сталь, оскільки вона забезпечує високий рівень чистоти та міцності: як наслідок, лезо стає дуже твердим, забезпечуючи тим самим відмінну гостроту леза.
Ручка
Рукоять виготовлена з матеріалу Канва-Мікарта Плюс. Цей матеріал не має запаху та надзвичайно міцний, виготовлений зі смоли та льону. Тканинний матеріал (льон) забарвлюють у чорний колір та гладко полірують. Це матеріал останніх десятиліть. Ручка дуже щільно прилягає до металевої частини та закріплена трьома заклепками.
Кінець рукояті виконаний з н/ж сталі 18/10, що додатково дає ножу особливу стабільність та баланс.