Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як поставити пароль на комп'ютер або ноутбук? Установка пароля на Windows 7, 8, 10

Дата публікації: 20.11.2017 15:34
Дата оновлення: 20.11.2017 15:34

Сьогодні практично кожен має персональні комп'ютери або ноутбуки. Вони є компактними і переносними девайсами, які можуть функціонувати як від мережі, так і за допомогою батареї.

Компьютер и ноутбук

Складається гаджет з:

  • монітора;
  • клавіатури;
  • сенсорної панелі;
  • потужного акумулятора.

Все це полягає в міцний корпус, який перешкоджає утворенню пошкоджень. Комп'ютер є стаціонарним пристроєм, головним елементом якого є системний блок. Але в сучасному світі насамперед необхідно подбати про безпеку інформації. Найкращим варіантом виступає встановлення пароля на комп'ютер ноутбук. Як це зробити для різних версій Віндовс, ми розповімо далі в матеріалі.

Також читайте:Як вибрати хороший комп'ютер для різних завдань?».

Навіщо встановлювати пароль на ноутбуці?

Установлення пароля на ноутбуці допоможе захистити від несанкціонованого проникнення безпосередньо або через мережу, а також запобігти зараженню системи вірусами або іншими шпигунськими програмами.

Головними перевагами установки паролів виступає:

1. Впевненість у тому, що ноутбук ніхто не включатиме без відома власника, використовувати девайс для особистих цілей.
2. Відсутнє підключення до Інтернету, що виключить можливість з'єднання з неперевіреними або чужими локальними мережами.
3. З'явиться можливість зберігати важливу інформацію та документи на комп'ютері, при цьому побоювання, що дані можуть викрасти, значно знизиться.

Установка пароля

Підходити до встановлення пароля слід відповідально. Від цього залежатиме безпека пристрою. Головним правилом при доборі ключа виступає те, що він не повинен бути простим. Не рекомендується використовувати такі дані:

– дату народження;
– ім'я та прізвище;
- кличку кішки або собаки;
– рідне місто та інші.

Тобто пароль на ноутбук для роботи повинен містити особисту інформацію, яка відома великій кількості людей. За порадами фахівців, найкращим варіантом для шифру є комбінація від 7 до 14 знаків. При цьому можуть використовуватись як літери, так і цифри. У деяких випадках допускаються символи: дужки, тире, крапки, грати та інші.

Встановлений пароль на комп'ютер стане чудовою можливістю захистити особисту інформацію від зловмисників, програм-шпигунів та несанкціонованого доступу до ПК.

Як поставити пароль на Windows 7?

Щоб не допустити використання ноутбука незнайомими людьми, приховати важливу інформацію від сторонніх очей, правильним варіантом стане встановлення захисної комбінації. Перед тим, як встановити пароль на комп'ютер, необхідно придумати набір символів, який буде відомий тільки власнику гаджета.

Установка шифру можлива на будь-яку модель ноутбука з Windows 7. Необхідно уважно ставитися до мовної розкладки на клавіатурі, клавіші CapsLock. Проводиться процедура в наступній послідовності:

  1. Натиснути" Пуск", після чого з'явиться меню, де слід знайти" Панель керування".
  2. У переліку розташовані «Облікові записи та безпека». Із запропонованих варіацій необхідно вибрати «Додавання та видалення облікових записів».
  3. На моніторі відображаються списки з усіма користувачами. Вибирається запис, , на який встановлюється Пароль. Якщо їх кілька, процес проводиться за аналогією.
  4. З запропонованого списку вибирається рядок" Створення пароля".
  5. Комбінація вводиться кілька разів, щоб уникнути помилки під час введення символів. Також рекомендується залишити підказку.
  6. Після перезавантаження з'явиться запит на введення пароля.

Этапы выполнения работы

Тепер перш ніж потрапити до системи, необхідно ввести ключ безпеки.

Цікаво для прочитання:Як увімкнути wi-fi на ноутбуці з windows? – 5 перевірених методів».

Як поставити пароль на Windows 8, 8.1

Якщо виникла потреба обмежити доступ до пристрою, можна скористатися захисними функціями. Ключ на ноутбуку для доступ дітям, щоб вони не витрачали час на розваги, а займалися уроками. З'явиться можливість приховати інформацію від цікавих родичів, колег чи друзів.

Перед тим, як поставити на ноутбук Windows 8, необхідно пройти наступні етапи:

  • На робочому столі за допомогою миші наводиться вказівник на висувне меню, де знаходиться розділ" Параметри".
  • У рядку, що відкрився, з'являться деякі налаштування, з яких потрібно натиснути «Зміна параметрів».
  • Після цього вибирається вкладка «Користувачі», з'являється вікно, де знаходиться «Створення пароля».
  • Відмінною рисою є те, що на OS Windows 8, 8.1 встановити кілька типів шифрувань: графічна, проста або пін-код з 4 цифр.
  • Користувач вибирає той варіант, який йому підходить, тисне «Далі» та «Готово».

Установка пароля на Windows 8

Після проведення маніпуляцій вхід до системи можливий лише після правильного введення комбінації. Надійний пароль захистить гаджет від несанкціонованого проникнення та приховає особисті дані.

Як встановити пароль на комп'ютер Windows 10?

Введення захисного ключа на ПК є необхідною дією, що допоможе приховати важливу інформацію від чужих людей або цікавих дітей. Правильне встановлення стане результатом того, що комбінація буде запитуватися при включенні ноутбука або виходу його із сонного режиму.

Последовательность установки пароля на Windows 10

Код пропонується ввести під час встановлення операційної СИСТЕМИWindows 10. Якщо цього не робити відразу, можна встановити потім. Для цього проводяться дії в такій послідовності:

- На робочий стіл виводиться вікно через режим" Пуск".
- Після цього потрібен пункт" Параметри".
– вікно, що з'явиться, запропонує на вибір кілька різних іконок, в яких можна проводити зміни. З усього списку слід знайти облікові записи.
– Перехід до розділу «Параметри», а поряд у колонці – «Змінити».
– Завершальним етапом стане введення ключа, після чого потрібно вибрати кнопку «Далі» та «Готово».

Після змін при завантаженні після увімкнення ноутбука, наприклад моделей Asus, буде запитуватися пароль. Якщо на ПК кілька користувачів, можна встановити ключ на кожного. Така дія захистить важливі дані, збереже їх у безпеці.

Пропонуємо ознайомитися: «Microsoft windows 10: інновації, інновації та ще раз інновації».

Як поставити пароль на BIOS?

Система являє собою сукупність мікропрограм, які служать для роботи гаджета з підключеними до нього пристроями. Перед тим, як поставити пароль на Біос, необхідно розібратися, наскільки це ефективний процес. Це досить надійний захист, він встановлюється з метою запобігання зміни налаштувань у ноутбуку для навчання іншого призначення.

Для встановлення пароля необхідно увійти в Біос. Зробити це можна, коли комп'ютер увімкнено після натискання кнопки F2 або Delete.

Инсталляция пароля на Bios

Проводиться така процедура в наступній послідовності:

  1. Після влучення в систему за допомогою стрілок знаходиться кнопка" Security" – безпека.
  2. Натиснувши її, з'явиться віконце, на якому необхідно перейти на рядок" Set Supervisor Password" – поставити пароль. Щоб активувати пункт, натисніть клавішу Enter. Особливістю установки є те, що користуватися можна лише клавіатурою, а не мишкою.
  3. Для введення ключа використовується 6 символів. Рекомендується створити такий пароль, який складно буде зламати.
  4. Після установки натискається клавіша Enter.
  5. Після завершення процедури зберігаються налаштування та перезапускається комп'ютер.

Слід пам'ятати, що при повторній зміні пароля або внесенні змін у Біос, для початку надійде запит на старий ключ. Якщо його не ввести коректно, змінити параметри буде неможливо. У такому випадку необхідно запам'ятати пароль і не плутати його з іншими.

Встановлення захисних комбінацій на різні операційні системи, а також на Bios дозволить приховати інформацію від сторонніх очей, цікавих колег або друзів. Щоб діти не витрачали вільний годинник за розвагами, батьки ставлять паролі на вхід до ОС. Це убезпечить внутрішні дані.

Дивіться відео:" Як встановити пароль на комп'ютер у Windows".

Коментарі
Залиште коментар
Категорії